top of page

SLOVENSKÝ RÁJ: Kláštorská dolina

Kláštorská dolina je poměrně krátká roklina, která začíná u řeky Hornád a pokračuje nahoru ke Kláštorisku, které je významným turistickým místem. Její délka je 1 km, ale najdete zde řadu vodopádů (například zajímavý Mechový vodopád), které je zapotřebí překonat po žebříku, a také Bílou jeskyni, ke které vede krátká odbočka.

 

ZAČÁTEK DOLINY

N48°57.172 E20°25.386

 

Jedná se o nepříliš navštěvovanou roklinu. Turisty zde jistě potkáte, ale ne v takovém počtu jako u jiných nedalekých dolin. Většina turistů do doliny neodbočí a pokračuje Prielomom Hornádu. Cesta je jednosměrná směrem ke Kláštorisku a zabere přibližně 45 minut. Pokud chcete jako my pokračovat po řece Hornád dále, můžete z Kláštoriska seběhnout zpět po vedlejší žluté trase, kterou je možné projít obousměrně.

Terén je nenáročný (vzhledem k jiným roklinám). Vede po žebřících i starších dřevěných schůdkách. Viděl jsem zde několik rodin s dětmi (cca 8-10 let), které cestu nahoru v pohodě zvládly.

Nahoře na kláštorisku si můžete dát občerstvení a vydat po některé z možných cest dál. Sbíhá se zde totiž řada turistických značek. Kláštorskou dolinu bych určitě zařadil do roklin které při návštěvě Slovenského ráje projít.


163 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page